Kunst van de dag - door Jaap Roëll

Vorig jaar, 17 juni, schreef Elly Stegeman in deze rubriek een stukje over het houten bouwwerk van André Kruysen (1967) in een grote boom op de tentoonstelling Kaap op het fort Ruigenhoek, vlak ten noorden van Utrecht. Kaap is een jaarlijks terugkerend fenomeen met internationale kunstenaars die voor deze specifieke locatie, onderdeel van de Waterlinie, tijdelijk werk maken.

Ook dit jaar was er in de maand juni weer prachtig werk te zien, speciaal gemaakt voor kinderen van 7 tot 12 jaar maar ook voor volwassenen zeer interessant.

Wie vorig jaar niet is geweest en dus dat houten bouwwerk van aan elkaar vastgemaakte latten in die boom niet heeft gezien, is er nu een herkansing. Deze zomer hebben acht (inter)nationale kunstenaars grote werken en constructies geplaatst in de schitterende tuin van het kasteel Nijenhuis te Heino/Wijhe. Deze buitenexpositie heeft de naam 'EastSite 2010' mee gekregen.

Lees verder @ www.galeries.nl