ivm.IVM

7 maart 2009 - 12 april 2009
Delft

Een schilderij van Vermeer nabouwen? Geen sprake van. Maar beeldhouwer André Kruysen maakte voor 38CC wel een installatie waarin hij op eenzelfde manier te werk gaat als de beroemde Delftse schilder.

Net als in eerdere installaties probeert Kruysen in de installatie ‘ivm.IVM’ (in verband met Iohannes Vermeer) het licht dat hij ter plaatse aantreft, te manipuleren. En wel zodanig dat het een sacrale of meditatieve ervaring oplevert. Dat sacrale hebben de schilderijen van Vermeer wat Kruysen betreft ook. “Zijn voorstellingen zijn zo doordrenkt van licht, dat grenzen tussen mens, object en kamer vervagen. Iets wat uitermate ontastbaar is, weet hij tastbaar te maken. En andersom.” 

 

Art on display: 

ivm.IVM

 

Hout, plexiglas, keramiek

afmeting ruimte: 20 x 6 x 4mtr

solo tentoonstelling in 38CC, Delft

 

Foto: Arnd Bijleveld